Gynekolog

När du vill träffa en gynekolog i Göteborg är du välkommen till oss. Här får du hjälp med gynekologiska besvär, förebyggande kontroller, undersökning, ultraljud, IVF och mer. Våra gynekologer har lång erfarenhet och specialkompetens inom flera områden.

Vi erbjuder både privat läkarvård och vård enligt avtal med Västra Götalandsregionen.

  • Gynekologisk mottagning
  • Specialistläkare
  • Ingen remiss behövs
Privat läkarvård
Läkarbesök 1.200kr
Cellprov i anslutning till läkarbesök 300kr
IVF 1.500kr
Kostnad för övriga prover tillkommer
Patientavgifter offentligt finansierad vård
Läkarbesök 300kr

Boka via webben eller telefon

Till Björn Andersch (ej privat), Peter Hersvik (privat), Anders Barth (ej privat) och Jwan Othman (ej privat) kan du boka läkarbesök antingen via vår webbokning eller på 031-100 220.

För läkarbesök till Sarah Nejdet är du välkommen att boka via telefon 031-100 220. Dock har Sarah för nuvarande inga tillgängliga tider. Observera att Sarah ej tar emot klåda, svamp, eller bakteriell vaginos. 

Du behöver ingen remiss för att boka.

Om du upplever besvär i underlivet kan du behöva träffa en gynekolog för att utreda orsakerna och hitta en behandling som fungerar. Vår gynekolog är docent och specialist på nedre genitala infektioner och besvär som upprepade urinvägsinfektioner, svamp och bakteriell vaginos. Ofta kan besvär som klåda, sveda, flytningar och torra slemhinnor hänga ihop och det är inte alltid lätt att veta vad som är orsaken. Vi hjälper dig att utreda och behandla.

Vår gynekolog kan hjälpa dig att utreda och lindra besvär såsom kraftig mensvärk, klimakteriebesvär, blödningsbesvär och rubbningar. Om du upplever att din vardag och livskvalitet påverkas av PMS eller PMDS kan vår gynekolog hjälpa dig att hitta rätt behandling.

Du är välkommen till oss för en gynekologisk kontroll. Vi gör då en gynundersökning och vaginalt ultraljud. Du har också möjlighet att lägga till cellprov.

Till oss på Vasakliniken är du välkommen för ultraljud redan i vecka 7. Utöver det erbjuder vi ultraljud och kontroller under hela graviditeten. I samarbete med Life Genomics kan vi även göra NIPT-test, som är det senaste inom fosterdiagnostik. Vi kan också hjälpa dig med graviditetsproblem i tidig graviditet.

Vi kan hjälpa dig med att ta cellprov samt undersöka och behandla cellförändringar. Vår gynekolog Sarah utför även undersökning av livmodertappen genom kolposkopi.

Det finns olika sätt att behandla cellförändringar och vi kan bidra med rådgivning och stöd.

Vi erbjuder rådgivning kring fertilitet och infertilitetsutredningar. Vid graviditetsönskan utför vi hormonbehandling för dig som behöver hjälp med ägglossning.

Om du önskar boka tid för frågor som rör ultraljud inför IVF, vänligen ring oss för mer information.

Om du har symptom och misstänker att du har framfall är du välkommen till vår gynekolog för undersökning. Vilka symtom du får beror på vilken sorts framfall du har. De vanligaste symtomen är att någonting buktar fram i slidmynningen och att det känns tungt och skaver i underlivet. Du kan också få svårt att tömma urinblåsan eller tarmen. Du kan också ha framfall utan att ha några symtom, vilket kan visa sig vid en rutinkontroll. Du behöver inte någon behandling om du inte haft besvär.

Om du upplever smärta i nedre delen av magen kan det bero på gynekologiska besvär och då kan vi hjälpa dig att utreda orsaken. Boka en tid för gynundersökning så hjälper vi dig.

Det är vanligt att ha besvär med att det läcker urin eller att snabbt bli väldigt kissnödig och ha svårt att hålla sig. Det finns bra hjälpmedel och behandling oavsett om besvären är tillfälliga eller om de kommer att finnas under en längre tid. Vår gynekolog kan hjälpa dig med en inkontinensutredning.

Formulär och länkar

En miktionslista är till för att hjälpa dig som har besvär med att hålla tätt, har trängningar eller måste gå och kissa väldigt många gånger per dygn.

Ladda ner miktionslistan och fyll sedan i den natt och dag under minst två dygn.

Miktionslista (pdf)

Ladda ner och fyll i frågeformuläret inför ditt besök gällande klimakteriebesvär.

Formulär för klimakteriebesvär (pdf)

Om du önskar boka tid hos oss gällande klimakteriebesvär, lyssna gärna på poddavsnittet där vår gynekolog Sarah Nejdet gästar Klimakteriepodden.

Klimakteriepodden

Gynekologer

Våra gynekologer i Göteborg är specialister med lång erfarenhet.

Dr. Björn Andersch

Gynekolog – Specialist inom Gynekologi och Obstetrik. Som docent har han ägnat sin forskning framförallt åt nedre genitala infektioner, svamp och bakteriell vaginos samt PMS. Björn har även mångårig erfarenhet av ultraljudsundersökningar under graviditet.

Ej privat

Erbjuder offentligt finansierad sjukvård (patientavgift enl VGRs regler).

Dr. Peter Hersvik

Överläkare inom Obstetrik och Gynekologi. Sjukhusöverläkare med bred specialistkunskap inom allmän gynekologi inkl. gynekologiskt ultraljud, blödningsrubbningar, klimakteriebesvär, hormonell obalans, ungdomsgynekologi och urinvägsbesvär.

Privat

Dr. Sarah Nejdet

Överläkare inom Gynekologi, Obstetrik, Infertilitet, reproduktionsmedicin och IVF.

Ej privat

Erbjuder offentligt finansierad sjukvård (patientavgift enl VGRs regler).

Dr. Anders Barth

Överläkare inom Obstetrik och Gynekologi. Mångårig erfarenhet inom allmängynekologi med ultraljud,fertilitet,klimateriebesvär och blödningsrubbningar

Ej privat

Erbjuder offentligt finansierad sjukvård (patientavgift enl VGRs regler).

Dr. Jwan Othman

Överläkare inom Gynekologi, Obstetrik, Infertilitet, reproduktionsmedicin och IVF.

Ej privat

Erbjuder offentligt finansierad sjukvård (patientavgift enl VGRs regler).