Hudmottagning

På vår hudmottagning arbetar vår erfarna specialistläkare för att hjälpa dig som patient på bästa sätt. Vi utreder och behandlar alla vanliga hudsjukdomar.

  • Hudsjukdomar
  • Specialistläkare
  • Ingen remiss behövs
Patientavgift
Läkarbesök 1.200kr
Prickkontroll 1.200kr
Kostnad för övriga prover tillkommer

Boka online eller via telefon

Du kan antingen boka tid i vår onlinebokning eller ringa oss på 031-100220. Vi har ofta fler tillgängliga tider för bokning via telefon, så om du inte hittar en passande tid online är du välkommen att ringa oss. Vi har telefontid mån-fre kl.8.30-12.00. Ingen remiss behövs.

Tänk gärna på att om eventuell kirurgisk åtgärd behövs så görs det i de flesta fall vid ett återbesök. Det första besöket är alltid till för bedömning.

Vi tar ej emot bensår eller könsrelaterade hudbesvär.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har privat sjukvårdsförsäkring, ring alltid ditt försäkringsbolag först och uppge att du vill ha tid hos oss på Vasakliniken, så bokar försäkringsbolaget ett besök. Vi har avtal med de stora försäkringsbolagen så som Skandia, DKV Hälsa, Länsförsäkringar, Trygg­Hansa, Euro Accident, Cardif, Säkra/Nordeuropa.

Boka prickkontroll

De allra flesta pigmentförändringar (nevi) är godartade, men samtidigt är malignt melanom den cancerform som ökar snabbast i Sverige. Det är en cancersjukdom som i de allra flesta fall kan stoppas, under förutsättning att den upptäcks i tid. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera huden och identifiera nya och förändrade prickar.

Boka en prickkontroll till vår hudläkare, för att kontrollera dina prickar. På så sätt kan vi upptäcka farliga hudförändringar i tid. Du bokar enkelt tid online och du behöver ingen remiss. Kostnaden för en fullständig prickkontroll hos vår hudläkare är 1200kr.

Akne, eller finnar som vi ofta kallar det för, beror på att talgkörtlarna som finns i huden producerar mer talg än vad som behövs. Talg behövs för att göra huden mjuk och smidig, men i framförallt tonåren är det vanligt att produktionen blir för hög. Då kan akne bildas.

Rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom som ger rodnad och utslag, oftast i ansiktet. Du kan även få besvär i ögonen. Sjukdomen smittar inte. Utslagen brukar försvinna med behandling, men de kan komma tillbaka.

Psoriasis är en kronisk sjukdom som oftast ger utslag på huden. Orsaken är en alltför snabb tillväxt av hudceller och en inflammation i huden. Utslagen kan försvinna i långa perioder med hjälp av olika behandlingar. Psoriasis smittar inte.

Eksem är en inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Du kan få eksem om hudens yttersta skyddande lager har skadats. Det kan bero på torr hud eller nötning. Du kan också ha kommit i kontakt med ämnen som irriterar huden eller som du är allergisk mot. Eksem smittar inte.

Hudutslag kan bero på många orsaker och se olika ut. En del hudutslag är eksem, men även andra utslag som till exempel nässelutslag är vanliga.

Ett födelsemärke är en mörk fläck på huden. Det innehåller extra mycket pigment, som är det färgämne som gör huden mörkare när den utsätts för sol. De flesta födelsemärken är ofarliga men det är viktigt att hålla koll på om de förändras.

Även om de allra flesta pigmentförändringar (nevi) är godartade, är malignt melanom den cancerform som ökar snabbast i Sverige. Samtidigt är det en cancersjukdom som i de allra flesta fall kan stoppas, under förutsättning att den upptäcks i tid. 90% av alla melanompatienter som upptäcks tidigt blir helt botade.
Därför är det viktigt att regelbundet göra en egenkontroll av hudkostymen, så att förändringar kan upptäckas tidigt. Håll utkik efter nya pigmentfläckar och hudförändringar som ändrar sig i storlek, färg eller form. Var alltid uppmärksam på födelsemärken som skiljer sig från övriga.

Våra hudläkare

Med. dr. MariHelen Sandström Falk

Specialistläkare i dermato-venerologi , hud- och könssjukdomar sedan 1996. Legitimerad läkare sedan 1991. Har diplom för specialistexamen inom dermatologi och histologi. Forskat och disputerat för en medicine doktorsgrad 2005. Många års arbetslivserfarenhet och bred kunskap inom allmän dermatologi med specialintresse för hudtumörer, hudkirurgi, akne, rosacea, kronisk urtikaria och atopisk dermatit. Vidareutbildad inom bland annat dermatoskopi.

Privat

Dr. Anette Laestadius

Specialistläkare i dermato-venereologi, hud- och könssjukdomar sedan 1999, även specialist i allmänmedicin sedan 2013. Legitimerad läkare 1994.

Lång erfarenhet och bred kunskap inom allmän dermatologi och specialintresse för solskador, hudtumörer, hudkirurgi, akne, rosacea, urtikaria och HS (Hidradenitis suppurativa) samt eksem.

Tidigare arbetat som överläkare på Hudkliniken vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Stor kunskap inom solskador och hudtumörer.

Privat

Dr. Leif Nordin

Hudläkare. Behandlar problematik i huden. Dr Nordin har specialintresse för behandling av solskador och hudtumörer samt naevuskontroller. Ej könssjukdomar eller bensår.

Privat

Dr. Maha Al Jundi

Dr Maha Al Jundi är specialistläkare inom hudsjukdomar sedan 2009. Hon har lång erfarenhet av såväl medicinska hudsjukdomar som av estetik såsom laser och injektionsbehandlingar. Hon behandlar alla hudsjukdomar och har fördjupade kunskaper inom solskador, hudtumörer, naevuskontroller och även behandling av godartade förändringar.

Privat