Välkommen till vår läkarmottagning på Vasagatan 46 i centrala Göteborg. Till oss är du välkommen utan remiss.
6 juli - 2 augusti
Telefontid: 8:30 - 12:00
411 37 Göteborg
Title Image

Kardiologi

Välkommen till vår mottagning för hjärtsjukdomar

Vid Vasaklinikens kardiologiska mottagning för hjärtsjukdomar arbetar våra erfarna specialister för att hjälpa dig som patient på bästa sätt.
Vår hjärtläkare är professor emeritus i kardiologi och hit är du välkommen för utredning, vård och behandling av hälsoproblem relaterade till hjärtat.

Hjärtsjukdomar
Specialistläkare
Ingen remiss behövs

Priser

Nybesök(ca 60 min) 3.125kr
Återbesök 1.875kr
Kostnad för övriga prover tillkommer

Boka via telefon

Du är välkommen att ringa oss på telefonnummer 031-100220 för att boka tid. Vi har telefontid mån-fre kl.8.30-12.00. Ingen remiss behövs.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har privat sjukvårdsförsäkring, ring alltid ditt försäkringsbolag först och uppge att du vill ha tid hos oss på Vasakliniken, så bokar försäkringsbolaget ett besök. Vi har avtal med de stora försäkringsbolagen så som Skandia, DKV Hälsa, Länsförsäkringar, Trygg­Hansa, Euro Accident, Cardif, Säkra/Nordeuropa.

Hjärtklappning innebär att du får extra hjärtslag, hårda hjärtslag eller kortvariga hjärtrusningar. Det är oftast inget att oroa sig för, men om du får hjärtklappning samtidigt som du känner dig sjuk, får ont i bröstet eller svårt att andas, är det viktigt att du söker vård. Då är du välkommen att boka tid hos vår hjärtspecialist.

Om det har blivit en förträngning i ett eller flera av hjärtats kranskärl kan du få kärlkramp, vilket gör att hjärtat inte får tillräckligt med syre. Även om de flesta med kärlkramp kan leva ungefär som vanligt, kan det minska den fysiska prestationsförmågan samtidigt som risken för hjärtinfarkt ökar. Boka därför tid hos vår läkare om du misstänker att du har kärlkramp.

Bröstsmärtor beror ofta på att musklerna i bröstkorgen är överansträngda eller på psykisk spänning, men ibland kan smärtor i bröstet bero på något allvarligt som kärlkramp eller hjärtinfarkt. Ring därför 112 om du får en stark smärta i bröstet som inte går över inom en kvart. I annat fall är du välkommen till oss med dina bröstsmärtor så hjälper vi dig med undersökning, utredning och behandling.

När blodet pumpas genom hjärtat uppstår ibland små virvlande rörelser som ger ett ljud. Det brukar kallas för blåsljud i hjärtat. Det är inget man brukar kunna höra själv och det ger oftast inga besvär, men ibland kan du behöva behandling. Om du misstänker att du har blåsljud är du välkommen att boka tid hos oss för undersökning där vår läkare kan lyssna på hjärtat med stetoskop.

Om du får en inflammation i hjärtmuskeln blir hjärtats förmåga att pumpa runt blodet i kroppen sämre. Ibland samlas även vätska i lungorna och i hjärtsäcken. Oftast läker sjukdomen av sig själv, men ibland behöver du behandling. Om du misstänker att du har hjärtmuskelinflammation är det viktigt att du kommer i kontakt med en läkare och du är då välkommen att boka tid hos oss.

Träffa vår hjärtläkare

Hjärtläkare

Ring oss på 031-100220 för att boka tid till vår hjärtläkare