Barnläkare

Alla barn och ungdomar upp till 19 år är välkomna till vår barnläkare. Här får ni hjälp i en lugn och trygg miljö. Vår barnläkare är erfaren, kompetent och mycket omtyckt av både barn och föräldrar.

  • Alla sjukdomar och symtom
  • Patientavgift 0kr för barn 0-19 år
  • Ingen remiss behövs

Boka tid direkt utan remiss

Barn och ungdomar upp till 19 år är välkomna till vår barnläkare, utan remiss. Patientavgiften är 0kr. Det finns ofta lediga tider redan samma eller nästa vardag. Boka tid direkt i vår webbokning eller ring oss på 031-100220.

Observera att hissen till vår mottagning inte går hela vägen. Det innebär att du behöver gå flertalet trappsteg. Det kan vara bra att veta, särskilt om du kommer med barnvagn.

För barn under tre år kan eventuella blodprover hänvisas till Sahlgrenska.

Astma är vanligt hos barn och är en sjukdom i luftvägarna som gör att det blir tungt och svårt att andas. Det är också vanligt med hosta. Besvären kan komma i perioder där ditt barn stundtals kan vara helt bra och ibland få stora besvär. Oftast får man astma som barn och med rätt behandling minskar eller försvinner oftast besvären. Vår barnläkare är barn- och ungdomsallergolog och hit är ditt barn välkommen för utredning och behandling.

Vår barnläkare kan hjälpa ditt barn med allergiska besvär. Vi kan genomföra pricktest om du är osäker på vad som orsaker de allergiska besvären och vid behov skriver vi ut medicin. Vår barnläkare är specialist inom barn- och ungdomsallergologi.

Att ha ont i magen kan visa sig på en mängd olika sätt och bero på många olika saker. Det kan röra sig om ändrade matvanor, stress eller andra vardagliga, yttre faktorer. I vissa fall beror det på magsjuka eller matförgiftning och i mer ovanliga fall kan smärtan orsakas av sjukdomar i inre organ. Ofta går magont över av sig själv, men ibland kan ditt barn behöva behandling.

Besvär som öroninflammation och hörselgångsinflammation är vanligt hos barn. Det kan komma plötsligt och går ofta över av sig själv, men ibland behövs behandling. Om inflammationen inte går över, om ditt barn har ont i örat i mer än ett dygn, samtidigt har feber eller om det rinner vätska ur örat, kan ni boka ett besök hos oss.

Luftvägsinfektion är en infektion som drabbar luftvägarna. Övre luftvägsinfektion drabbar svalg, hals, näsa, mun och öron. Nedre luftvägsinfektion drabbar luftrör (bronker) och lungor. Luftvägsinfektioner kan vara orsakade av bakterier men är oftast virusorsakade. Exempel på övre luftvägsinfektion är snuva, bihåleinflammation och förkylning. Det går ofta över av sig själv men om besvären är återkommande eller långdragna kan ditt barn behöva behandling.

Om ditt barn uttrycker symptom som att de ofta behöver kissa, att det svider när de kissar, att de känner sig kissnödiga trots att de precis har kissat och att det gör ont i nedre delen av magen, kan de ha drabbats av urinvägsinfektion. Urinvägsinfektion smittar inte men det kan vara oerhört smärtsamt och påfrestande och man kan därför behöva hjälp snabbt. Ibland kan urinvägsinfektion gå över av sig själv och ibland behövs behandling med antibiotika.

Huvudvärk är mycket vanligt och kan bero på spända muskler, förkylning, oro, stress eller synfel. Oftast går huvudvärken över av sig själv, men ibland kan den sitta i länge eller komma oftare. Även om det är ovanligt kan huvudvärk vara symtom på en allvarlig sjukdom. De allra flesta som får huvudvärk behöver inte söka vård eftersom besvären ofta går över av sig själv, men ibland kan du behöva söka vård till exempel om huvudvärken är kraftig eller långvarig och då är du välkommen till oss på Vasakliniken.

Eksem och hudutslag är vanligt hos barn och ungdomar. De gör ofta att huden blir torr, röd och kliar. Om ditt barn har eksem eller hudutslag som inte går bort, som sprider sig eller ser konstigt ut, är runt ögonen eller underbenen, är ni välkomna till vår barnläkare för undersökning. Ofta kan eksem och hudutslag bero på en allergisk reaktion och vår barnläkare är specialist inom barn- och ungdomsallergologi.

Till vår barnläkare är alla barn 0-19 år välkomna oavsett besvär och symptom. Om ni vill få rådgivning innan ni bokar ett besök är ni alltid välkommen att ringa oss på 031-100220.

Vår barnläkare i Göteborg

Vår barnläkare Lena Bäckstrand är specialist i barn- och ungdomsmedicin samt barn- och ungdomsallergologi. Hon har tidigare arbetat som barnläkare i både Mälardalen och Kungälv.

Dr. Lena Bäckstrand

Specialist i barn- och ungdomsmedicin och barn- och ungdomsallergologi.

Inte privat

Erbjuder offentligt finansierad sjukvård (patientavgift enl VGRs
regler).