Ortopedi

Inom ortopedi görs utredningar och behandlingar av sjukdomar och skador i rörelseorganen, det vill säga skelett, leder, ledband och muskler i ryggraden, i armarna och i benen. På Vasakliniken kan du få hjälp med undersökning och behandling av vanliga åkommor som smärtor i ländryggen och nacken, diskbråck, ischias och spinal stenos. Andra exempel på åkommor som du kan få hjälp med är artros i höftled och knäled samt smärtor och besvär efter skador i axlar, händer, knäleder fotleder och fötter.

  • Ortopediska sjukdomar och skador
  • Specialistläkare inom ortopedi
  • Ingen remiss behövs
Patientavgift
Läkarbesök 1.500kr

Kostnad för eventuella prover och röntgen tillkommer.

Boka via telefon

Du bokar enkelt läkarbesök via vår webbokning eller genom att ringa oss på 031-100220. Du behöver ingen remiss.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har privat sjukvårdsförsäkring, ring alltid ditt försäkringsbolag först och uppge att du vill ha tid hos oss på Vasakliniken, så bokar försäkringsbolaget ett besök. Vi har avtal med de stora försäkringsbolagen så som Skandia, DKV Hälsa, Länsförsäkringar, Trygg­Hansa, Euro Accident, Cardif, Säkra/Nordeuropa.

Vår ortoped

Vasakliniken Ortoped Björn Rydevik Profilbild
Dr. Björn Rydevik

Björn Rydevik, specialistläkare i ortopedi, har varit överläkare och professor i ortopedi vid Sahlgrenska Universitetsjukhuset med särskild inriktning på behandling av ryggsjukdomar och forskning om ryggsmärtor. Han har även under många år varit verksam med allmänortopedisk mottagning där alla former av ortopediska sjukdomar och skador bedömts och behandlats, inklusive smärttillstånd i rörelseorganen.

Privat