Reumatologi

På vår reumatologiska mottagning arbetar våra erfarna specialistläkare för att hjälpa dig som patient på bästa sätt. Vi utreder och behandlar reumatologiska sjukdomar.

Till vår mottagning för reumatologi är du välkommen för utredning, vård och behandling av misstänkt eller konstaterad inflammatorisk reumatisk led- eller systemsjukdom.

  • Reumatologiska sjukdomar
  • Specialistläkare
  • Ingen remiss behövs
Patientavgift
Läkarbesök 45 min. 3.000kr

Boka via telefon

Du är välkommen att ringa oss på telefonnummer 031-100220 för att boka tid. Vi har telefontid mån-fre kl.8.30-12.00. Ingen remiss behövs.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har privat sjukvårdsförsäkring, ring alltid ditt försäkringsbolag först och uppge att du vill ha tid hos oss på Vasakliniken, så bokar försäkringsbolaget ett besök. Vi har avtal med de stora försäkringsbolagen så som Skandia, DKV Hälsa, Länsförsäkringar, Trygg­Hansa, Euro Accident, Cardif, Säkra/Nordeuropa.

Ledgångsreumatism är en inflammatorisk sjukdom som ofta börjar i de små lederna i händer och fötter. Lederna svullnar, blir ömma och du kan få ont. Du kan inte bli helt frisk från reumatism, men med behandling kan inflammationen dämpas och smärtan lindras. Om du har misstänkt eller konstaterad ledgångsreumatism är du välkommen att boka tid hos oss för bedömning, utredning och behandling.

Det är vanligt att ha ledvärk och oftast går det över av sig själv. Ibland kan dock ledvärk orsakas av en allvarlig sjukdom. Om en led plötsligt svullnar och du samtidigt har feber eller känner dig mycket sjuk bör du söka vård och då är du välkommen att boka tid hos oss.

SLE betyder systemisk lupus erythematosus och är en kronisk inflammatorisk sjukdom som innebär att immunförsvaret angriper den egna kroppen. Besvären kan komma och och gå i perioder. Du kan få ont i lederna och musklerna, men även andra symptom är vanliga. Det går inte att bota SLE, men symptomen från sjukdomen kan lindras med rätt behandling.

Muskelreumatism är en inflammatorisk sjukdom som gör att du får ont och blir stel i kroppen. Sjukdomen läker vanligtvis av sig själv med tiden, men det finns behandling att få. När du får behandling brukar besvären lindras snabbt eller försvinna helt. Även om det inte finns ett speciellt prov som visar om du har muskelreumatism, kan vi ta blodprov för att ta reda på sänkan eller CRP, som kan visa om du har en inflammation i kroppen. Om du misstänker att du har muskelreumatism är du välkommen till oss för att boka tid.

Artros innebär att brosket och ledytan förändras och förtunnas. Brosket ger stadga och fungerar som glidyta i leden och när det försvinner blir det svårare att röra sig och det kan göra ont. Sjukdomen utvecklas ofta långsamt under många år. Vid artros blir brosket ojämnt. Om du misstänker eller har konstaterad artros är du välkommen till oss för utredning och behandling.

Våra reumatologer

Dr. Mats Dehlin

Reumatolog

Privat

Dr. Eva Bagge

Reumatolog

Privat