Utredning och behandling av migrän

HUVUDVÄRK OCH MIGRÄN

Vi på SDS-Neurocare Vasakliniken erbjuder omfattande och professionell vård till dig som lider av migrän, oavsett om det handlar om kronisk migrän eller behovet av en utredning för att fastställa diagnos. Våra erfarna neurologer står till ditt förfogande för att boka en tid och genomföra det första besöket.

Vad är migrän?

Migrän är en neurologisk sjukdom som drabbar cirka 15 % av befolkningen och anses vara en av världens mest funktionsnedsättande sjukdomar. Det är mer än bara en intensiv huvudvärk. Migrän utlöses av förändringar i hjärnans kemikalier och kan orsakas av faktorer som stress, hormonförändringar samt vissa typer av mat och dryck. Migränattacker kan vara långvariga och pågå i upp till 72 timmar. Både vuxna och barn kan uppleva migrän.

Vanliga symtom på migrän är:

  • Huvudvärk.
  • Synrubbningar.
  • Illamående.
  • Ljudkänslighet.
  • Ljuskänslighet.

Vad är kronisk migrän?

Kronisk migrän är en allvarlig form av migrän där huvudvärk förekommer minst 15 dagar i månaden, varav minst 8 dagar med migrän. Det innebär att personer med kronisk migrän upplever huvudvärk eller migrän mer än hälften av alla dagar i månaden. Huvudvärken kan ha stor påverkan i vardagen.

Behandling av migrän

Migrän kan ha en betydande påverkan på din livssituation och svåra migränattacker kan vara handikappande. Vi på SDS-Neurocare Vasakliniken förstår de utmaningar som migrän medför och är specialister på att behandla migrän och kronisk migrän.

Valet av behandling för migrän beror på allvarlighetsgraden och frekvensen av dina anfall, din medicinska historik och eventuella andra samtidiga sjukdomar. Det finns flera sätt att hantera migrän.

Behandling med injektioner
Behandling med traditionella läkemedel

Pris och bokning

Om du lider av migrän finns det hjälp att få. Kontakta oss på SDS-Neurocare Vasakliniken idag för att boka tid hos våra erfarna neurologer och ta första steget mot en effektiv behandling av din migrän. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt behandling för din migrän, även om du inte är färdigutredd. Ring oss så berättar vi mer.

Besök till neurolog: 2.600 kr

Boka ett besök genom att kontakta oss på 031-10 77 80 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.