Endokrinologi

På vår mottagning för endokrinologi arbetar erfarna specialistläkare inom invärtesmedicin för att hjälpa dig som patient på bästa sätt. Här utreder och behandlar vi invärtesmedicinska sjukdomar som till exempel sköldkörtelsjukdomar.

Till vår mottagning för endokrinologi är du välkommen för utredning, vård och behandling av misstänkta eller konstaterade invärtessjukdomar. Observera att vi inte tar emot patienter med diabetes.

  • Invärtesmedicinska sjukdomar
  • Specialistläkare
  • Ingen remiss behövs
Patientavgift
Läkarbesök 45 min. 3.000kr

Boka via telefon

Du är välkommen att ringa oss på telefonnummer 031-100220 för att boka tid. Vi har telefontid mån-fre kl.8.30-12.00. Ingen remiss behövs.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har privat sjukvårdsförsäkring, ring alltid ditt försäkringsbolag först och uppge att du vill ha tid hos oss på Vasakliniken, så bokar försäkringsbolaget ett besök. Vi har avtal med de stora försäkringsbolagen så som Skandia, DKV Hälsa, Länsförsäkringar, Trygg­Hansa, Euro Accident, Cardif, Säkra/Nordeuropa.

Sköldkörteln sitter på halsens framsida och producerar hormon som styr ämnesomsättningen. Virus eller bakterier kan göra att du får inflammation i sköldkörteln. Du kan då behöva behandling med läkemedel. Om du misstänker att sköldkörteln inte fungerar som den ska eller om du känner en knöl i eller kring sköldkörteln, är du välkommen till oss för undersökning och eventuell behandling.

Hypertyreos är en sjukdom som innebär att din sköldkörteln tillverkar för mycket hormoner, vilket gör att ämnesomsättningen ökar och kroppen går på högvarv. Sjukdomen kan behandlas med läkemedel, radioaktivt jod eller med operation. Om du misstänker att du har hypertyreos är du välkommen till oss för bedömning och behandling.

Läkare

Dr. Olof Strandberg

Specialist inom endokrinologi

Privat