Utredning och behandling av sömnproblem

SÖMN

Vi på SDS-Neurocare Vasakliniken är en heltäckande sömnklinik och erbjuder ledande expertis inom utredning och behandling av sömnstörningar. Vi förstår att sömn är en avgörande faktor för din hälsa och livskvalitet, och vi hjälper dig att få så god nattsömn och förbättrad sömnkvalitet som möjligt.

Hypersomni

Om du upplever att du sover för mycket, har svårt att hålla dig vaken under dagen eller har ett stort behov av att sova extra länge kan du lida av hypersomni.

Läs mer om hypersomni

Insomni

Sömnlöshet är den vanligaste formen av sömnrelaterade problem och kan påverka din förmåga att somna, orsaka upprepade uppvaknanden under natten eller ge dig otillräcklig sömn.

Läs mer om insomni

Dygnsrytmstörning

Om du upplever störd dygnsrytm på grund av faktorer som skiftarbete, jetlag eller mobilanvändning, kan det ha en negativ inverkan på din sömnkvalitet och ditt övergripande välbefinnande.

Läs mer om dygnsrytmstörning

Parasomni

Parasomni är en samling av olika sömnrelaterade beteenden och händelser som kan störa din sömn såsom att prata eller gå i sömnen, nattskräck, tandgnissling, etc.

Läs mer om parasomni

Sömnapné

Sömnapné kännetecknas av upprepade andningsuppehåll under natten. Detta kan leda till trötthet, koncentrationssvårigheter och andra negativa hälsokonsekvenser om det inte behandlas.

Läs mer om sömnapné

PAP

En vanlig behandlingsform för sömnapné är att använda en PAP-maskin under natten (tidigare vanligtvis kallad CPAP). Den använder ett svagt övertryck för att hålla dina luftvägar öppna under natten så att du kan sova gott.

Kontakta oss för mer information

Utredning och behandling

Sömn är en livsviktig del av våra liv som är avgörande för kroppens återhämtning och hjärnans funktion. Tyvärr lider en betydande del av Sveriges befolkning av sömnproblem som kan vara symtom på underliggande problem och ha en negativ inverkan på vår fysiska och mentala hälsa.

Vanliga symtom på sömnproblem inkluderar:

 • Stress.
 • Utbrändhet.
 • Depression.
 • Prestationsångest.
 • Utmattning.
 • Koncentrations- och minnesstörningar.
 • Muskelspänningar.
 • Smärta.
 • Snarkning.
 • Sömnapné.
 • Övervikt och fetma.
 • Kardiovaskulära problem.

Permanent sömnbrist och sömnproblem är en stor riskfaktor och kan leda till utvecklingen av många olika sjukdomar, både psykiska och fysiska.

För att förebygga och behandla sömnproblem rekommenderar vi starkt att du tar itu med situationen och söker hjälp. På SDS-Neurocare Vasakliniken är vi specialiserade på sömnrelaterade frågor och fokuserar på att förbättra ditt välbefinnande genom att återställa en god nattsömn. Vi erbjuder en omfattande och individanpassad vård för att hjälpa dig att ta kontroll över dina sömnproblem.

Utredning
Behandling

Pris och bokning

Kontakta oss idag på SDS-Neurocare Vasakliniken för att boka en tid eller få mer information. Vi finns här för att stödja dig på vägen mot en hälsosam och återhämtande sömn.

Besök till sömnspecialist: 2.600 kr

Boka ett besök genom att kontakta oss på 031-10 77 80 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.