Specialister på sömn

Välkommen till SDS-Kliniken! Vi är en heltäckande sömnklinik och erbjuder ledande expertis inom utredning och behandling av sömnstörningar. Vi förstår att sömn är en avgörande faktor för din hälsa och livskvalitet, och vi hjälper dig att få så god nattsömn och förbättrad sömnkvalitet som möjligt.

Våra områden

Hypersomni

Om du upplever att du sover för mycket, har svårt att hålla dig vaken under dagen eller har ett stort behov av att sova extra länge kan du lida av hypersomni.
Läs mer om hypersomni

Insomni

Sömnlöshet är den vanligaste formen av sömnrelaterade problem och kan påverka din förmåga att somna, orsaka upprepade uppvaknanden under natten eller ge dig otillräcklig sömn.

Läs mer om insomni

Dygnsrytmstörning

Om du upplever störd dygnsrytm på grund av faktorer som skiftarbete, jetlag eller mobilanvändning, kan det ha en negativ inverkan på din sömnkvalitet och ditt övergripande välbefinnande.

Läs mer om dygnsrytmstörning

Parasomni

Parasomni är en samling av olika sömnrelaterade beteenden och händelser som kan störa din sömn såsom att prata eller gå i sömnen, nattskräck, tandgnissling, etc.

Läs mer om parasomni

Sömnapné

Sömnapné kännetecknas av upprepade andningsuppehåll under natten. Detta kan leda till trötthet, koncentrationssvårigheter och andra negativa hälsokonsekvenser om det inte behandlas.

Läs mer om sömnapné

Utredning

Sömn är en livsviktig del av våra liv som är avgörande för kroppens återhämtning och hjärnans funktion. Tyvärr lider en betydande del av Sveriges befolkning av sömnproblem som kan vara symtom på underliggande problem och ha en negativ inverkan på vår fysiska och mentala hälsa. Vanliga symtom på sömnproblem inkluderar stress, utbrändhet, depression, prestationsångest, utmattning, koncentrations- och minnesstörningar, muskelspänningar, smärta, snarkning, sömnapné, övervikt, fetma och kardiovaskulära problem. Permanent sömnbrist och sömnproblem är en stor riskfaktor och kan leda till utvecklingen av många olika sjukdomar, både psykiska och fysiska.

För att förebygga och behandla sömnproblem rekommenderar vi starkt att du tar itu med situationen och söker hjälp. På SDS-kliniken är vi specialiserade på sömnrelaterade frågor och fokuserar på att förbättra ditt välbefinnande genom att återställa en god nattsömn. Vi erbjuder en omfattande och individanpassad vård för att hjälpa dig att ta kontroll över dina sömnproblem.

När du kommer till oss kommer vi att utföra en noggrann utredning för att förstå dina sömnproblem och identifiera eventuella underliggande faktorer. Vi ser till helheten och tar hänsyn till både fysiska och psykologiska aspekter. Vårt erfarna team av sömnexperter och specialistläkare kommer att skapa en skräddarsydd behandlingsplan för att möta dina individuella behov.

Behandling

Vi erbjuder olika behandlingsalternativ baserat på dina specifika omständigheter. Vi strävar alltid efter att använda de senaste forskningsrönen inom sömnmedicin för att ge dig den mest effektiva och uppdaterade vården.

På SDS-kliniken kan du förvänta dig högkvalitativ vård och en trygg och säker miljö. Vi strävar efter att hjälpa dig att återfå en god sömn och förbättra ditt övergripande välbefinnande.

Kontakta oss idag på SDS-kliniken för att boka en tid eller få mer information. Vi finns här för att stödja dig på vägen mot en hälsosam och återhämtande sömn. Ring 031 – 10 77 80 och låt oss hjälpa dig att ta kontroll över dina sömnproblem och förbättra din livskvalitet.