0

HudEstetik – Plastikkirurgi

Öronplastik

Öronplastik

Öronplastik kan vara ett alternativ för dig som upplever att dina öron är utstående eller om de har en oönskad form, oavsett om det är medfött eller orsakats av till exempel för tunga örhängen.

För dig som vill korrigera utstående öron eller förändra formen.

Inför operationen

Du börjar med att boka in en konsultation, för att gå igenom dina förutsättningar och förväntningar. Vid konsultation inför öronplastik går vi igenom anledningarna till förändringarna.

Vid operationen av utstående öron tar vi hänsyn till faktorer som om öronen sticker påtagligt ut från huvudet eller om de har en annorlunda form. Vi utvärderar anledningen till att öronen upplevs som utstående eller avvikande. Är öronmusslan ovanligt stor? Är alla veck på örats framsida på rätt plats och tillräckligt böjda? Vi tar hänsyn till dessa faktorer för att planera rätt åtgärd.

Operationen

Öronplastik sker i lokalbedövning för både barn och vuxna.

Vid operation av utstående öron går vi in bakom örat för att ärret ska bli dolt. nås örats stödjande och formgivande brosk från baksidan så att ärret blir dold. Vi omformar eller minskar sedan det brosk som stödjer och formar örat. Huden läggs tillbaka, anpassas och sys ihop.

Vid operation för korrigering av örats form eller örsnibben omfördelas den vävnad som finns för att omforma och stärka det önskade utseendet.