0

HudEstetik – Plastikkirurgi

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Om du upplever att dina ögon ser trötta eller svullna ut kan ögonlocksplastik vara en lösning. Genom att operera övre eller undre ögonlock kan det vara möjligt att skapa ett piggare och mer vaket intryck. Vid övre ögonlocksplastik tar vi bort överskottshud på ögonlocken, så att ögonlocken inte längre hänger på eller över ögat. Vid undre ögonlocksplastik tar vi bort överskottshud under ögat.

I takt med att vi blir äldre blir elasticiteten i huden sämre, vilket kan leda till ett hudöverskott. När elasticiteten blir sämre buktar fettet som omger ögat ut och kan orsaka ett mer stängt och trött intryck. Utseendet på de övre ögonlocken har också ett samband med överskottshuden i pannan, som kan orsaka sänkta ögonbryn.

Även för yngre personer händer det att övre ögonlocken blir tunga eller hängande. Det beror då oftast på ärftlighet. Även här är ögonlocksoperation en möjlighet för att skapa ett piggare utseende.

Få ett piggare och mer vaket intryck med ögonlocksplastik.

Inför operationen

Du börjar med att boka in en konsultation, för att gå igenom dina förutsättningar och förväntningar. Vid konsultation inför ögonlocksplastik går vi igenom anledningarna till förändringarna. Sitter ögonbrynen på plats eller tynger de ner ögonlocken? Har huden töjts ut och ligger dubbelt, kanske ända ut till fransarna? Buktar fettkuddarna fram? Dessa faktorer tar vi hänsyn till för att planera rätt åtgärd. Du får information om hur operationen går till och får svar på dina frågor. Därefter bokar ni in en tid för operation.

Operationen

Vid en ögonlocksplastik avlägsnar vi överskottshud för att återfå ett piggare utseende och en förbättrad form. Underliggande vävnad stramas upp och läggs tillrätta så att anatomin återställs och det gäller både övre och nedre ögonlock. Ärren läggs i de naturliga vecken och blir efter läkning närmast osynliga.  Ingreppet är så gott som smärtfritt och görs i lokalbedövning. Därefter får du ligga kvar och vila på mottagningen med ”kylglasögon”.

Vad sker efter operationen?
Priser
Övre ögonlocksoperation 19.500kr
Undre ögonlocksoperation 22.000kr
Övre och undre ögonlocksoperation 37.000kr
Konsultation till sköterska Kostnadsfritt