Social fobi

Social fobi, rädsla för bedömning i sociala situationer, kan påverka livet negativt. Hos oss på SDS-Neurocare Vasakliniken får du stöd från psykologer för att utforska orsakerna och utveckla strategier för att minska rädslan för bedömning och öka självacceptans.

Social fobi

Social fobi, eller social ångest, är en stark rädsla för att bedömas och kritiseras av andra människor i sociala situationer. Det kan leda till undvikande av sociala interaktioner och påverka ens liv negativt. Att söka hjälp från en psykolog kan vara avgörande för att övervinna social fobi och återfå självförtroendet.

På SDS-Neurocare Vasakliniken erbjuder vi en trygg och stödjande miljö där du kan utforska de underliggande orsakerna till din sociala fobi och utveckla strategier för att hantera den. Genom psykoterapeutiska samtal och tekniker inom kognitiv beteendeterapi (KBT) kan vi hjälpa dig att utmana negativa tankemönster och beteenden som bidrar till din sociala ångest.

Att få professionellt stöd kan hjälpa dig att öva på sociala färdigheter, gradvis utsätta dig för sociala situationer och minska rädslan för andras bedömning av dig. Med hjälp av psykologisk behandling kan du uppnå större självacceptans och ökad komfort i sociala sammanhang, vilket leder till ett mer tillfredsställande och fylligare liv.

Kom i kontakt med oss

Vill du boka tid eller få mer information? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.