Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom, även känt som utbrändhet, är en allvarlig reaktion på långvarig och överväldigande stress. En psykologisk behandling kan ge verktyg till stöd för återhämtning, återupprätta en livsstil i balans och att återfå energi.

Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom, även känt som utbrändhet, är en allvarlig reaktion på långvarig och överväldigande stress. Det påverkar inte bara energinivåerna utan också kognitiva och emotionella funktioner.

Symtom på utmattningssyndrom kan inkludera ihållande trötthet och utmattning, svårigheter att koncentrera sig, minnesproblem, sömnstörningar, irritabilitet, känslomässig instabilitet och försämrad prestation i arbete eller studier.

Att söka hjälp hos en psykolog kan vara avgörande för att hantera och övervinna utmattning. Psykologen kan erbjuda en trygg och stödjande miljö där man kan utforska och förstå de underliggande orsakerna till utmattningen.

Genom psykoterapi kan man lära sig effektiva stresshanteringsstrategier, förändra negativa tanke- och beteendemönster, samt återställa balansen mellan aktivitet och återhämtning i livet. En psykologisk behandling kan ge verktyg till stöd för återhämtning, återupprätta en livsstil i balans och att återfå energi.

Kom i kontakt med oss

Vill du boka tid eller få mer information? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.