Trauma och PTSD

Trauma och PTSD är allvarliga psykiska tillstånd som kan uppstå efter skrämmande händelser. Våra psykologer har traumaexpertis och kan hjälpa till att bearbeta upplevelserna, minska ångest och främja återhämtning för att återställa trygghet och stabilitet.

Trauma och PTSD

Trauma och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) är allvarliga psykiska tillstånd som kan uppstå efter att ha upplevt eller bevittnat en skrämmande händelse. Det kan inkludera krig, överfall, olyckor, fysiskt och sexuellt våld.

Att söka hjälp för trauma och PTSD är viktigt eftersom dessa tillstånd kan ha en betydande inverkan på ens liv och välbefinnande. En psykolog med expertis inom trauma kan hjälpa till vid bearbetning av de traumatiska upplevelserna på ett säkert och stöttande sätt. Genom psykoterapeutiska metoder som är traumaorienterade, kan en psykolog hjälpa dig att minska ångest, hantera flashbacks och mardrömmar samt återupprätta en känsla av tillit, trygghet och stabilitet.

Att söka hjälp för trauma och PTSD ger möjligheten att läka och återhämta sig från de känslomässiga och kognitiva konsekvenserna av traumatiska händelser, samt att återfå tilliten i ditt liv och främja din övergripande psykiska hälsa och välbefinnande.

Kom i kontakt med oss

Vill du boka tid eller få mer information? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.